twitterfacebookyoutubemail

El Girona FC, finalista en quatre de les vuit categories dels Premis Girona és Esport’17

El Girona FC, finalista en quatre de les vuit categories dels Premis Girona és Esport’17

El Girona FC, que aquesta temporada ha aconseguit l’ascens a Primera Divisió del futbol estatal, és el club més representat en les candidatures finals dels Premis Girona és Esport 2017. El club de Montilivi opta als guardons de millor equip, millor club, millor esportista absolut masculí i millor directiu. El Salt Gimnàstic Club, amb tres nominacions; i CH Palafrugell, CPA Olot i UE Olot , amb dues, són els altres clubs que també opten a més d’un premi.

En l’aspecte individual, el Premi Diputació de Girona de la categoria absoluta masculina se’l disputaran el capità de la UE Olot Abel Solé, el jugador d’handbol Eduard Nonó, l’atleta Adel Mechaal i la candidatura conjunta formada pels futbolistes Pere Pons, Àlex Granell, Eloi Amagat i Sebas Coris (Giirona FC).

En noies, les tres finalistes del Premi Diputació de Girona són la gimnasta Nora Fernández -guanyadora de l’edició de l’any passat-, la jugadora d’hoquei patins Laia Vives i la patinadora Júlia Tarradellas.

En la categoria de promoció masculina, els tres finalistes són el taekwondista Joan Jorquera, l’esquiador Guillem Bosch i el jugador d’handbol Natan Suárez. En noies de promoció, el Jurat haurà d’escollir entre la gimnasta Jana Guardiola, la patinadora Ariadna Garrasino i la també gimnasta Nora Santaló.

Pel que fa al Premi Televisió de Girona al millor entrenador de la temporada, les votacions inicials del Jurat han determinat un empat que obligarà a escollir entre quatre finalistes: la parella de tècnics del CPA Olot formada per Esther Fàbrega i Ricard Planiol -guanyadors ara fa dos anys-; l’entrenador L’Uni Girona Eric Surís, el seleccionador estatal d’handbol Jordi Ribera i el tècnic del CH Palafrugell Xavier García.

En el Premi Diari de Girona al millor equip se’l disputaran el Girona FC, el Grup de Xou Gran del CPA Olot i el CH Palafrugell; mentre que el Premi L’Esportiu al millor club sortirà entre les candidatures del Girona FC, el Salt Gimnàstic Club i l’Handbol Bordils.

Finalment, al Premi Ajuntament de Girona al millor directiu també hi competiran quatre candidats després de l’empat a vots en les eleccions els finalistes. Aquests són:  Joan Agustí  (UE Olot), Eva Ribas (CB Quart), Delfí Geli (Girona FC) i Pilar Rojas (Platja d’Aro Korfbal).

Així ho ha decidit el Jurat dels Premis Girona és Esport, format per una trentena de membres de diferents àmbits, i que va fer les seves votacions després de valorar tots i cadascun dels arguments dels diferents, equips, clubs, directius i esportistes presentats.

Un cop escollits els finalistes de cada categoria, ara el Jurat té una setmana per votar el guanyador definitiu de cada apartat. El lliurament dels Premis Girona és Esport 2017, es farà el pròxim divendres dia 30 de juny al Centre Cultural La Mercè de Girona, a partir de les vuit de la tarda.

Premi Especial Girona és Esport – Diputació de Girona, a Joan Martínez

Aquest any també s’ha decidit concedir el Premi Especial Girona és Esport – Diputació de Girona a Joan Martínez, que ha desenvolupat tota la seva carrera esportiva com a entrenador d’halterofilia del GEiEG.

El guardó vol reconèixer la tasca feta per Martínez durant més de seixanta anys, ja que ell va ser l’impulsor de l’halterofília a la ciutat de Girona, on ha entrenat centenars d’aixecadors que han aconseguit una seixantena de títols estatals, un número incomptable de guardons catalans, a més d’haver vist com sortien dos esportistes olímpics de les instal.lacions del GEiEG i gràcies a la feina feta per Martínez, que aquesta temporada ha posat punt i final a la seva trajectòria com a entrenador, a l’edat de 82 anys.