twitterfacebookyoutubemail

Aquest diumenge es lliuren a Girona els Premis Girona és Esport 2017

Aquest diumenge es lliuren a Girona els Premis Girona és Esport 2017

Per primera vegada es donaran els Premis Excel·lent de l’Esport Gironí

El Centre Cultural La Mercè de Girona serà aquest diumenge, a dos quarts de dotze del migdia, l’escenari del lliurament dels Premis Girona és Esport 2017, una cita que es va haver d’ajornar a causa de la calamarsada caiguda el passat 30 de juny i en la qual per cinquè any consecutiu es premiaran els millors esportistes, equips, clubs i directius de les comarques de Girona. A més, enguany s’atorgaran per primer cop els Premis Excel·lent de l’Esport Gironí.

Per categories, el Premi Diputació de Girona al Millor Esportista Absolut Masculí se’l disputaran l’atleta Adel Mechaal, el jugador d’handbol Eduard Nonó, el capità de la UE Olot Abel Solé i els jugadors del Girona FC Eloi Amagat, Pere Pons, Sebas Coris i Àlex Granell. En noies, les finalistes del Premi Diputació de Girona són la jugadora d’hoquei patins Laia Vives, la gimnasta Nora Fernández i la patinadora Júlia Tarradellas.

Pel que fa a les categories de promoció, en nois els tres finalistes són el jugador d’handbol Natan Suárez, l’esquiador Guillem Bosch i el taekwondista Joan Jorquera, mentre que en la categoria de promoció femenina, el Jurat haurà d’escollir entre les gimnastes Nora Santaló i Jana Guardiola i la patinadora Ariadna Garrasino.

Pel que fa al Premi Televisió de Girona al millor entrenador de la temporada, els finalistes són la parella de tècnics del CPA Olot formada per Esther Fàbrega i Ricard Planiol -guanyadors de l’edició de fa dos anys-; el tècnic de l’Uni Girona Eric Surís, el seleccionador estatal d’handbol Jordi Ribera; i l’entrenador del CH Palafrugell, Xavier García.

El Girona FC, el Grup de Xou del Club Patinatge Artístic Olot i el CH Palafrugell són els tres finalistes al guardó Diari de Girona que premia el millor equip de la temporada; mentre que el Premi l’Esportiu al millor club se’l disputaran l’Handbol Bordils, el Girona FC i el Salt Gimnàstic Club.

Per la seva banda, el Premi Ajuntament de Girona al millor directiu té enguany quatre candidatures: Joan Agustí (UE Olot), Eva Ribas (CB Quart), Delfí Geli (Girona FC) i Pilar Rojas (Platja d’Aro Korfbal).

Premi Diputació de Girona a Joan Martínez

Aquest any el Premi Especial Girona és Esport – Diputació de Girona és per a Joan Martínez, que ha desenvolupat tota la seva carrera esportiva com a entrenador d’halterofília del GEiEG, on ha estat durant més de seixanta anys, ja que ell va ser l’impulsor de l’halterofília a la ciutat de Girona. Ara s’ha retirat als 82 anys.

Premis Comarcals

La gal·la d’aquest divendres també servirà per lliurar els Premis Comarcals, amb els quals es vol donar rellevància a la tasca esportiva dels esportistes i els clubs de cada territori, malgrat que en aquest apartat, els premis no han de tenir necessàriament incidència directa amb la temporada en curs.

Els premiats d’aquest any són Eduard Hernández (Baix Empordà), CF Puigcerdà (Cerdanya), Xevi Buch (Garrotxa), Fem a Quart (Gironès), Jonathan Romeo (La Selva), Josep Vilà (Pla de l’Estany) i YAYOMA Oncoswim (Ripollès).

El Premis Girona és Esport creen el Premi Excel.lent

Els Premis Girona és Esport creen a partir d’aquest any el guardó “Excel·lent” de l’esport gironí, que s’atorgarà a tots aquells equips de categoria sènior que hagin aconseguit l’ascens a la màxima divisió del seu esport. El guardó està patrocinat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i vol donar rellevància al fet d’haver aconseguit l’excel·lència dins de les màximes categories en els esports d’equip.

Enguany, el Premi Excel·lent serà atorgat al Girona FC, pel seu ascens a la Primera Divisió del futbol estatal; al CH Palafrugell, pel seu ascens a l’OK Lliga d’hoquei patins; i al Club Escacs Olot, per haver assolit la Divisió d’Honor d’escacs.

Beques Montepio pels guanyadors

Montepio s’estrenarà aquest any com a patrocinador de les Beques mèdiques que els Premis Girona és Esport atorguen cada any als guanyadors de les diferents categories. L’empresa gironina amb una forta implantació en el territori és capdavantera en la vessant mèdica i de medicina esportiva.