twitterfacebookyoutubemail

Eloi, Granell, Pons, Coris i Laia Vives, Premis Girona és Esport 2017

Eloi, Granell, Pons, Coris i Laia Vives, Premis Girona és Esport 2017

Els tècnics de l’Uni, CPA Olot i CH Palafrugell comparteixen el guardó de Millor entrenador de l’any

Premi Excel·lent de l’Esport Gironí, al Girona FC, CH Palafrugell i Escacs Olot

La candidatura dels quatre jugadors gironins del Girona FC formada per Eloi Amagat, Àlex Granell, Pere Pons i Sebas Coris; i la jugadora d’hoquei patins Laia Vives van ser guardonats ahir com a Millors Esportistes Absoluts de la temporada 2016/17 de les comarques de Girona, en el transcurs de la gal·la Girona és Esport celebrada al Centre Cultural La Mercè de la capital gironina. El jurat dels guardons també va reconèixer els mèrits dels joves esportistes Guillem Bosch (esquí), Ariadna Garrasino (patinatge) i Jana Guardiola (gimnàstica). Un dels moments més emocionants de la gal·la va ser el de l’elecció del millor tècnic, on es va produir un triple empat que va permetre que compartissin premi Eric Surís (Uni Girona), Ester Fàbrega i Ricard Planiol (CPA Olot) i Xavier García (CH Palafrugell). El Girona FC es va endur el guardó a Millor Equip; el Salt Gimnàstic al de MilloR Club i Eva Ribas va ser escollida en l’apartat de Millor Directiu.

DSC_9591

Eloi, Granell, Pons i Coris varen veure premiada amb la seva candidatura conjunta, el pes que els quatre jugadors varen tenir en el Girona FC l’any de l’històric ascens a Primera Divisió.

Per la seva banda, Laia Vives ha estat considerada durant molts anys una de les millors porteres del món en l’hoquei patins femení, esport del qual la passada temporada es va retirar després de quedar campiona d’Europa amb el Voltregà, conjunt amb el qual ha acumulat cinc títols europeus, cinc lligues estatals i diverses Copes de la Reina i Lligues Catalanes

En l’elecció de Guillem Bosch com a Millor Esportista de Promoció masculí, destaquen els diferents campionats i èxits assolits al llarg de la temporada, amb especial incidència al primer lloc al campionat d’Espanya absolut d’esquí alpí i d’eslàlom. En Promoció Femenina, les votacions del Jurat varen donar un empat entre la patinadora Ariadna Garrasino i la gimnasta Jana Guardiola, que varen compartir guardó, després d’haver estat totes dues campiones estatals, entre altres èxits.

Però els empats en les votacions no varen ser únicament en la categoria femenina, també en el Premi TVGI al Millor Entrenador de la temporada, on el guardó va ser triple i compartit entre Eric Surís, sotscampió de Lliga i Copa amb l’Uni; Ester Fàbrega i Ricard Planiol, un cop més guanyadors de tot amb el CPA Olot; i Xavier García, per l’ascens del CH Palafrugell a l’OK Lliga.

El Premi l’Esportiu al Millor Club va ser pel Salt Gimnàstic, després d’haver assolit infinitat de títols en competicions catalanes i estatals, d’haver col·locat gimnastes a la selecció espanyola i d’haver guanyat el Campionat d’Espanya de clubs en totes les categories, cosa que no havia succeït mai en els darrers 38 anys.

Per la seva banda, el Girona FC va rebre el Premi Diari de Girona com a Millor Equip de la campanya 2016/17, guardó que enguany va tenir poca discussió després de l’ascens a Primera Divisió, fita històrica pel futbol i per l’esport gironí.

El Premi Ajuntament de Girona al Millor Directiu de la temporada va ser per la presidenta del Club Bàsquet Quart, Eva Ribas. El Jurat ha valorat la tasca feta des del club per mantenir bàsquet de categoria EBA cada temporada, alhora que s’impulsa el bàsquet de formació.

Tots els guanyadors varen rebre la Beca Mèdica Montepio Girona, mitjançant la qual es podran beneficiar de revisions esportives la pròxima temporada. L’empresa gironina amb una forta implantació en el territori és capdavantera en la vessant mèdica i de medicina esportiva.

Girona FC, CH Palafrugell i Escacs Olot, Premis Excel·lent

També es varen entregar per primera vegada els guardons “Excel·lent” de l’esport gironí, que s’atorguen a tots aquells equips de categoria sènior que hagin aconseguit l’ascens a la màxima divisió del seu esport, fet que la temporada passada varen assolir el Girona FC, el CH Palafrugell i el Club Escacs Olot.

Premi Diputació de Girona a Joan Martínez

Aquest any el Premi Especial Girona és Esport – Diputació de Girona va ser per a Joan Martínez, que acompanyat de la seva família i d’un bon gruix dels aixecadors que ell ha entrenat, va recollir un guardó que li reconeix la feina feta durant més de seixanta anys en benefici de l’esport de l’halterofilia i del GEiEG, entitat a la qual ha estat lligat sempre. 

Premis Comarcals

La gal·la d’ahir també va servir per lliurar els Premis Comarcals, amb els quals es dona rellevància a la tasca esportiva dels esportistes i els clubs de cada territori, tot i que en aquest apartat, els premis no han de tenir incidència directa amb la temporada en curs.

Els premiats d’aquest any varen ser l’atleta Eduard Hernández (Baix Empordà), el CF Puigcerdà (Cerdanya), l’àrbitre Xevi Buch (Garrotxa), l’entitat Fem a Quart (Gironès), l’atleta Jonathan Romeo (La Selva), el directiu Josep Vilà (Pla de l’Estany) i l’equip YAYOMA Oncoswim (Ripollès). Enguany el Premi Alt Empordà va quedar desert.

Els Premis Girona és Esport compten amb el suport de la Diputació de Girona, Ajuntament de Girona, L’Esportiu, Diari de Girona, Televisió de Girona, Montepio Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Federació Catalana de Patinatge, Federació Catalana de  Bàsquet, Federació Catalana d’Handbol, EUSES, Universitat de Girona, GEiEG, Viatges Plaimont, Garatge Andreu, els vuits Consells Esportius de les comarques de Girona i diferents Ajuntaments.