twitterfacebookyoutubemail

Premis Girona és Esport

bàsquetLes comarques de Girona són riques en varietat d’esports i en esportistes, tant de primer nivell com de formació. Són molts els clubs, els equips i els practicants que fan que el nom de Girona soni arreu del territori català, de la geografia espanyola i fins i tot en l’àmbit internacional. Ha estat així en les darreres dècades i segueix essent així en l’actualitat.

 

La trajectòria d’aquests esportistes es mereix ser reconeguda a nivell de les comarques de Girona. És per això que des del passat 2013 es varen posar en marxa els Premis Girona és Esport, que permeten reconèixer els mèrits esportius dels representants de les comarques de Girona, ja sigui a nivell individual o col.lectiu.

El lliurament dels Premis Girona és Esport és anual i s’entreguen el darrer divendres del mes de juny, aprofitant el tancament de la temporada natural esportiva.

hoqueiPel que fa als esports d’equips es premien els esportistes i conjunts dins la temporada natural de competició, de l’1 de juliol de l’any anterior, al 30 de juny de l’any en curs; mentre que en els esports individuals es premien els mèrits aconseguits des de l’1 de gener al 30 de desembre de l’any natural anterior al lliurament dels Premis.

Els Premis Girona és Esport consten d’una comissió organitzadora, que compta amb un ampli Jurat format per membres d’institucions públiques, entitats, federacions esportives i empreses privades. El calendari de presentació i elecció de finalistes serà el següent:

1 d’abril a l’11 de juny: Plaç de presentació de candidatures.

12 juny: Recompte i anunci de les candidatures rebudes.

22 juny: Elecció i anunci dels tres finalistes de cada Premi.

29 juny: Votació dels guanyadors, a càrrec dels membres del Jurat dels Premis.

30 juny:  Gal.la dels Premis Girona és Esport 2017.

Premis

Relació de Premis Girona és Esport

Millor esportista absolut masculí

A l’esportista que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Podran accedir-ho tots aquells esportistes gironins, amb indiferència d’on realitzin la seva pràctica esportiva.

Millor esportista absoluta femenina

A l’esportista que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Podran accedir-ho totes aquelles esportistes gironines, amb indiferència d’on realitzin la seva pràctica esportiva.

Millor esportista promoció masculí

A l’esportista de les categories de base  que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Podran accedir-ho tots aquells esportistes gironins, amb indiferència d’on realitzin la seva pràctica esportiva.

Millor esportista promoció femenina

A l’esportista de les categories de base que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Podran accedir-ho tots aquelles esportistes gironines, amb indiferència d’on realitzin la seva pràctica esportiva.

Millor entrenador/a

Al entrenador/a que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Podran accedir-ho tots aquells/es entrenadors/es gironins/es, amb indiferència d’on realitzin la seva pràctica esportiva.

Millor equip

A l’equip que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Millor club o entitat

A l’entitat o associació esportiva de les comarques de Girona que més s’hagi distingit durant la temporada actual en la seva actuació esportiva-competitiva, tant en l’àmbit nacional com internacional o que hagi tingut una especial contribució a tasques de foment de l’esport, sigui en la promoció o organització d’activitats esportives.

Millor directiu

Al dirigent de club, entitat o associació esportiva de les comarques de Girona que més s’hagi distingit durant la temporada actual per la seva feina envers l’esport.

Premi especial Girona és Esport

El Jurat dels Premis Girona és Esport atorga anualment un premi especial amb la finalitat de reconèixer a la persona o entitat que hagi tingut un lloc destacat en el panorama esportiu gironí i que per una o altra raó no estiguin entre les nominades als diferents premis.

 

Proposar premiat